A vereség ellenére is ünnepelt a SZISE

Szeptember 6-án, pénteken este első idegenbeli NB I-es, K&H női kézilabda Liga meccsét játszotta a Szent István SE az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC otthonában. A SZISE felszabadult játékának köszönhetően helytállt a lenyűgöző Audi Arénában, és végül tizenegy gólos vereséget szenvedett a tizenötszörös magyar bajnok ellen.

Csapatunk nagy örömére szolgált, hogy a helyszínen szurkoló 2543 néző elismerte a jó teljesítményüket. A mérkőzés után pedig Tobak Luca születésnapját is megünnepelte a Szent István teljes stábja a csarnok parkolójában.

Meglepően bátran kezdte a mérkőzést a csapatunk, és Scheffer Zsanett már az első percben megszerezte a meccs első gólját. Igaz, hogy ekkor vezettünk utoljára, de a 16. percben még mindig csak 7-5-öt mutatott az eredményjelző a találkozón egyébként több meghatározó játékosát pihentető győriek javára. Ebben a periódusban jól védekeztünk, labdákat is szereztünk. Sőt, az első emberhátrányt lehoztuk kapott gól nélkül, és a második kiállítás utáni két percet is 1-1-gyel zártuk. A támadásainkat türelmesen és hosszan kijátszottuk, de Kiss Éva öt védésével igazolta klasszisát.

Monori Orsira külön odafigyelt az ellenfél, így nem tudott úgy érvényesülni, mint az előző találkozón. Ugyanakkor a nagyszerűen játszó Scheffer Zsanett és Aron Andrea gólszerzésben átvette a stafétabotot. Az első félidő második felében azonban összeszedte magát a regnáló bajnok. Monori Orsi első góljára Faluvégi Dorottya zsinórban három találattal is válaszolt, így a 21. percben már 12-6-ra vezettek a hazaiak. Ezután becsúszott néhány hiba a Szent István támadásaiba, amit a rutinos győriek könyörtelenül kihasználtak, és lerohanásból könnyű gólokat szereztek. Végül 17-10-es állással vonultak a csapatok az öltözőbe. A hétgólos előny leginkább Faluvégi Dorottya és Kari Brattset 5-5 góljának és Kiss Éva 9 védésének köszönhető győri oldalról, mieinknél pedig ki kell emelni Scheffer Zsanett remek játékát és négy gólját.

A második félidőt is jól kezdtük. Kihasználtuk a győriek bizonytalanságát védekezésben és támadásban egyaránt. Az első játékrészben négy gólt is szerző Scheffer Zsanett folytatta kiváló játékát, és a 40. percben nyolcadik gólját is megdobta öt gólra csökkentve csapatunk hátrányát. Ekkor 20-15 volt az állás. Ezután a regnáló Bajnokok Ligája győztes győriek újra rákapcsoltak, és a következő hat és fél percben Bódi Bernadett négyszer is bevette a csereként beállt Mátéfi Dalma kapuját, és a 47. percben már elhúztak 26-18-ra. Kettős emberelőnyben se tudtunk faragni a hátrányon. Támadásokban egyre többet szabálytalankodtunk, és az 52. percben már tíz volt a különbség. Akárcsak az első félidő ezen szakaszában, megint sok lerohanás gólt kaptunk. Továbbá közel hat percen keresztül nem tudtuk bevenni a győriek hálóját. A gólcsendet Tieff Zsanett törte meg az 57. percben, és megszerezte csapata 20. gólját, de ekkor már tizenkettővel vezettek a hazaiak. Az utolsó percben pedig Szerző Regina állította be a 33-22-es végeredményt.

A lefújás után a Szent István játékosai elégedetten és mosolyogva üdvözölték egymást teljes joggal, hiszen megint jól játszottak. Emeljük ki az ihletett formában játszó Scheffer Zsanettet, aki 8 góljával a mezőny legeredményesebb játékosa lett. A lányok először megköszönték a szurkolók lelkes buzdítását, majd tettek egy kört a csarnokban, és a sok mindent megélt győri szurkolókkal is lepacsiztak, akik örömmel fogadták ezt, ezzel is elismerve csapatunk teljesítményét. Sportszerű gesztus volt ez mindkét fél részéről.

Az Audi Arénában a csapat

A kiváló csapatszellemet mutatja, hogy a meccs után a csarnok parkolójában a stáb felköszöntötte Tobak Lucát születésnapja alkalmából, és egy kisebb zenés-táncos ünneplést tartottak a tiszteletére, amelyet még az eső sem gátolhatott meg.

Köszönjük a maroknyi szurkolótábornak, hogy elkísérte csapatunkat! A következő fordulóban, szeptember 14-én a Szombathelyi KKA-t fogadjuk a Monori Városi Sportcsarnokban. Az más jellegű mérkőzés lesz, nem szabad az eddigiekből kiindulni. Reméljük, sokan kilátogatnak a csarnokba! Szükség lesz a buzdításra!

Hajrá SZISE!

NŐI KÉZILABDA NB I

2. FORDULÓ, pénteki játéknap

GYŐRI AUDI ETO KC–SZENT ISTVÁN SE 33–22 (17–10)

Győr, 2543 néző. Vezette: Fekete T., Tóth D.

GYŐR: KISS É. – FALUVÉGI D. 5, S. Oftedal 5 (2), Nze-Minko 1, Brattset 6, A. Hansen 2, Puhalák 1. Csere: Leynaud (kapus), Edwige 2, Görbicz, K. Bulatovics 1, BÓDI 5, Fodor Cs. 5. Edző: Danyi Gábor

SZENT ISTVÁN SE: Gercsó – Horváth G., Monori 3, Aron 2, Tobak, SCHEFFER 8, Balog B. 2 (2). Csere: Mátéfi D. (kapus), Szerző 2 (1), Varjú 2 (1), Tieff 2 (1), Pánczél 1, Albert, Lyngby. Edző: Vojkovics Gyula

Az eredmény alakulása: 8. perc: 5–2. 14. p.: 6–4. 20. p.: 11–6. 25. p.: 14–7. 41. p.: 21–16. 45. p.: 25–17. 52. p.: 29–19. 56. p.: 32–19

Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/2, ill. 6/5

MESTERMÉRLEG

Danyi Gábor: – Gratulálok az ellenfélnek a hozzáállásához. Szépen játszottak. Ez azonban nem mondható el rólunk. Nagyon sok hibát követtünk el. Alig tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk. Tudomásul kell venni, hogy jelenleg ilyen periódusban vagyunk. A jövőben biztosan jobban fogunk játszani, de ehhez sok idő kell még, és elsősorban nagyon sok munka vár még ránk.

Vojkovics Gyula: – Megilletődötten érkeztünk az Audi Arénába, de a mérkőzésen már bátran játszottunk. Nagy élmény volt ez számunkra. Elégedett vagyok a csapattal. Gratulálok a győrieknek, megérdemelten győztek.

JÁTÉKOSOK REAKCIÓI

Faluvégi Dorottya, a Győri Audi ETO KC játékosa: – Örülök, hogy ilyen sok labdát kaptam a csapattársaimtól, és így öt gólt tudtam dobni. De nem vagyok teljesen boldog. Nagyon sok hibát vétettünk, amelyeket a továbbiakban ki kell javítani. Csak előre tudunk nézni, és a jövő héten várjuk a következő ellenfelet.

Scheffer Zsanett, a Szent István SE játékosa: – Fantasztikus élmény volt Győrben játszani világsztárok ellen. Nagyon büszke vagyok a csapatra. A kitűzött célt sikerült teljesítenünk.

Leave a Comment

(required)

(required)