Férfi csapat ellen is helytálltak a lányok!

Ismét munkás hetet hagytak maguk mögött a Szenti játékosai és a stáb tagjai. A héten az osztrák Hypoval idegenben, pénteken délután a PLER fiú serdülő-csapatával szintén idegenben találkoztak a lányok. A tempó miatt jó volt a PLER gárdájával edzeni, mert ha valamit, akkor azt szokni kell.

A találkozón a heti edzések fáradtságával a lábakban léptek pályára játékosaink, de mégis kevesebb hibával kézilabdáztunk, mint az ausztriai kiruccanásál. A közös edzés, ha úgy tetszik mérkőzés, ahogy Vojkovics Gyula fogalmazott „ikszes” volt, de most valóban hasznosnak bizonyult a találkozó keményebb ritmusa. A Szenti edzője így összegezte a hetet:

A Hypo elleni találkozónak azért örültem, mert nagyon sok olyan gyengeségünk kiütközött, amin változtatni szeretnék. Nyertünk, de nem játszottunk jól. Nem baj, mert az edzőmeccs még az edzésről szól, ez a lényege. A közös munkában azonban továbbra is remek partnerek a lányok, így tudtunk haladni. Dolgoztunk most is, végig az elmúlt napokban, az ünnepek alatt jön most egy kisebb pihenő, aztán melózunk tovább.

Csak a meló!

A PLER elleni mérkőzés már felkészülés volt a számunkra élesebb NB I-es meccsekre?

Nem feltétlenül, mert ki tudja, melyik találkozó lesz számunkra éles a bajnokságban. Vannk elképzeléseink, de azok ellen a csapatok ellen, ahol lehet keresnivalónk, majd a napi forma dönt. Ezért fontos a jó hozzáállás, hogy ott mindenki igazán éles legyen, és ki tudjuk használni az adódó lehetőséget. Bizakodó vagyok, de óvatos is. A lányoknak azonban fontos egy-egy ilyen fiúk elleni összecsapás. Egy jobb serdülő-csapat nagyon nehéz ellenfél, mert fizikálisan előttünk járnak. Ez a meccs pont erről szólt, a tempóról és a keménységről. Meg kellett nézni, milyenek vagyunk szorításban. Nem vizsgáztunk rosszul, de még mindig szükség van a közös munkára.

Miként alakul az új játékosok beépítése?

Minden rendben. Nekem is új minden, nekik is. Ha viccelni akarnék, azt is mondhatnám, hogy ők könyebben ismerkedtek meg az új környezettel, de ez nem komoly. Ők is jól játszanak és szerintem komoly erősségei lesznek a Szent Istvánnak, ez már valóban látszott ezen a héten, aminek nagyon örülök. Most kicsit pihennek ők is, én is, utána jön a hajrá és a meccsek. Megtiszteltetés lesz az NB I-ben szerepelni!

Leave a Comment

(required)

(required)