Erőnléti edzés szárazon és vízen

A Szent István szakmai stábja új erőnléti edzőt kért fel a lányok kondíciójának fejlesztésére. Jászberényi László régóta erőnléti és személyi edző, a tavalyi idényt a kispesti női kézilabda-csapatánál töltötte.

Jászberényi László felel a lányok erőnlétéért

Mikor kezdődött meg a közös munka a lányokkal?

Tulajdonképpen az első időszak egy távmunka volt, a csapat háromhetes pihenőjére már én állítottam össze az egyéni edzésüket, amely heti futásokból és funkcionális feladatokból állt. Nem volt ez extrém módon leterhelő, de koncentráltan végig kellett csinálniuk, nehogy kiessenek a rutinból és veszítsenek az egyébként igen jó kondíciójukból.

Hogyan telt az első személyes találkozás, mennyire kell a lányokat unszolni a munkára?

Hihetetlen lelkes és összeszedett a csapat, könnyű velük dolgozni. Egyszerű a feladatom, hiszen nincs annál ösztönzőbb dolog a világon, mint, hogy a világ egyik legerősebb női kézilabda-bajnokságában játszanak ősszel. Az első alkalommal egyéni felmérést tartottunk. Akkor leszek elégedett, ha mindenki a saját nyár közepi formáját felülmúlja a szezon elejére. A mostani edzőtábor is ezt szolgálja. Ma ráadásul nemcsak egy sűrített délelőtti erőnléti és labdás edzést tartottunk a fél-fél csapatnak, felváltva Vojkovics Gyula vezetőedzővel, hanem délután még egy speciális aquatréningen is részt vettek a lányok, melyet a városi uszodában egy szakember tartott nekik.

Mindenki tudja, hogy az NB I, egy teljes embert kíván, kevés idő marad tanulásra esetleg munkára az edzések, mérkőzések mellett. Mégis vannak a csapatban olyan tagok, akik a tanulás, esetleg munka mellett vállalják ezt a kihívást. Van-e olyan egyéni lehetőségük a lányoknak, ha valamilyen oknál fogva kimarad egy erőnléti edzés, esetleg pótolják?

Természetesen. Nemcsak egyéni elfoglaltságnál, de akár egy kisebb sérülésnél is speciális erősítésre van szükség. Egy fitnesz teremben, komoly eszközparkkal dolgozom több nagyon motivált edzőtársammal, ott minden csapattag megtalál és ott folytathatjuk a munkát, ahol az előző alkalommal abbahagytuk.

Reméljük, hogy a lányok akár vízben, akár, teremben, akár edzésen, de még akár tűzön-vízen keresztül is erősödni fognak!

Hajrá Szenti!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)