Az NB I-ben minden más lesz!

A Szent István-OTP csapata idén megnyerte az NBI/B keleti csoportjának bajnokságát így lehetőséget kapott arra, hogy kipróbálja magát a világ egyik legerősebb mezőnyében. Balog Beával beszélgettünk, aki a csapat megingathatatlan balszélsője és az együttes legtapasztaltabb játékosa is egyben.

Arra a kérdésre, hogy miben lesz más ez a bajnokság, BB szinte megállíthatatlan felsorolásba kezd, így haladjunk lépésről-lépésre, szép sorban a teljesség igénye nélkül, persze a kimaradt részleteket pótolva a későbbiekben!

Mit tudsz arról, hogy kik azok a játékosok, akik elköszöntek tőlünk?

Három játékosunk köszönt el tőlünk eddig. A nevekről később beszélünk.

Amit tudni lehet, eddig három játékos csatlakozott hozzánk. A későbbiekben a szakvezetés segítségével bemutatjuk őket, ahogy tavaly is megtettük az újonnan érkezőkkel. De haladjunk tovább az interjúval…

Úgy kezdtük a beszélgetést, miben más a két bajnokság, összefoglalnád nekünk ezt egy kicsit!

Először is felül kell múlnunk a tavalyi fizikumunkat, ami már akkor is komoly munkát igényelt, ezt most koncentráltabb felkészüléssel, edzőtáborral és edzőmérkőzések sorozatával még stabilabbá tesszük. Az első osztályban a játék tempója is gyorsabb, addig amíg az előző bajnokságunkban egy mérkőzésen akár 50 percet is pályán voltak játékosok, ebben a helyzetben ez megoldhatatlan feladat. Annyira pörgős a játék, hogy itt negyedóra játék is teljesen kiveszi az emberből az erőt. Elsősorban saját magunkat kell überelni. Van egy példakép előttünk, az egri csapat. A saját gárdájukkal indultak neki a bajnokságnak, kipróbálták magukat, a játéktempójuk annyira felgyorsult, hogy az NBI/b-be visszatérve végzetes lesz a találkozás velük, mert egy sokkal pusztítóbb gyorsabb tempót játszanak, az első osztályban szerzett játéktudásukkal.

Hogyan kezditek a felkészülést?

Jelenleg egyéni felkészülést kaptunk, okosan beosztva az időnket, még a pihenésre is jut lehetőség. Július 15-től megkezdődik a munka, a csapat kiegészült Jászberényi Lászlóval, aki az erőnlétünket koordinálja. Július 29-től pedig egy hétre leköltözünk Monorra, ahol elkezdjük az edzőtáborunkat. A nyár utolsó hónapjában már a felkészülésünk edzőmérkőzésekkel is kiegészül , amiből sokat tanulunk és igazán formába tud lendíteni minket.

Eddig heti öt edzésetek volt, most ez is megváltozik?

Igen, mint mondtam, itt minden más lesz! Szezon közben nyolc edzésünk lesz egy héten. Nemcsak délután, délelőtt is dolgozunk. Itt most minden csak a kézilabdáról szól, a többi másodlagos. Nagyon ügyesen kell lavírozni, a teendőink között. Ezt is megtanuljuk, mint minden mást is.

Személy szerint neked mit jelent ez a kihívás?

Nagyon izgatott vagyok. Ez egy óriási lehetőség, nagyon bízom benne, hogy fel tudunk nőni ehhez a kihíváshoz, természetesen ismerve a határainkat. A szüleim kiszámolták, hogy eddig 954 gólt szereztem 18 év alatt. Így a bakancslistámon lett egy újabb tétel, a bűvös 1000-ik gól elérése az első osztályban. Remélem ezt egy komoly és mindenki által sikeresnek mondható szezonban tudom teljesíteni.

Drukkolunk BB-nek. Figyeljük az 1000-ik gólt! Hajrá Szenti!

Hajrá lányok!

Köszönet a Szakóca Photographynak!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)