A szakosztályváltástól a bajnokság megnyeréséig vezető út

A Szent István női kézilabda-csapatának sikerén felbuzdulva körbenéztünk a Szentinél, hol találunk még szép és meglepő sikereket az utánpótlásunkban. Szerencsére mindezt nem tettük hiába.

Lenkei Csenki Csilla utánpótlás-igazgató mesélt egy történetet, amely minden fiatal sportolni szerető gyermeknek lehet egy útmutató, jó példa. Az idei bajnokságban hirtelen bővült a Szent István SE szakosztálya egy U15-ös fiú kézilabda-csapattal, amely idén megnyerte az Adorján régió bajnokságát. A viszontagságos történetüket osztjuk meg most önökkel, amely ebben az esetben egy kisebb sikertörténet lett.

A csapat, az éremátadás után

Tiszai Tibor vezetőedző meséli el, hogyan jutottak el a mi szakosztályunkhoz és miként lett egy vesztesnek tűnő történetből mindenki, de főleg a gyerekek számára egy olyan út, amelyet végigjárva és minden segítséget megkapva egy sikeres évet tudtak zárni.

A Szentinél már zavartalanul, nyugodt környezetben tudtunk dolgozni.

A tavalyi idényben az egyesületünk sajnos megszűnt, így kénytelenek voltunk átmenni egy másik klubhoz, ahol sem a szülők, sem a gyerekek nem érezték jól magukat. Közös döntésként arra jutottunk a szülőkkel, egyesületet váltunk. Az egy percig sem volt kérdés, hogy én a gyerekekkel maradjak és folytassam velük a megkezdett munkát. A bajnokság közben elkezdődött, így még nehézkesebbé vált a váltás számunkra. Szülői segítséggel és régi ismeretség alapján jutottunk el Lenkeiné Csenki Csillához, aki rögtön felvette a kapcsolatot Bognár Lászlóval, szakosztályvezetővel és utána átbeszéltünk velük minden apró feltételt, hogyan tudunk kapcsolódni a Szentihez. Innentől elképesztően felgyorsultak az események. A vezetés minden támogatást megadott nekünk. A gyerekeket sikeresen átigazolták, a kimaradt bajnoki fordulókat hétköznap bepótolhattuk. A munkánkat még az is megnehezítette, hogy a játékosok közül ketten abbahagyták a kézilabdát, köztük az egyetlen kapusunk is.

Úgy nyertük meg az idei Országos Fiú U15-ös 3. osztályú kézilabda bajnokságot az Adorján János régióban, hogy egy mezőnyjátékosunk, Angyal Bence elvállalta a kapus szerepét!

A nehéz időszak után egy komoly sikersorozat következett.

A fiúknál jelenleg három korosztályban indul a Szent István SE. A játékosaim lehetőséget kaptak Harta Zsolttól, hogy a kézilabda Serdülő III. osztályba is feljátsszanak és nem csak epizódszerepeket kapnak, hanem állandó kerettagként komoly feladatok elé állítja őket a vezetőedző, amelyeknek mindig igyekeznek megfelelni.

Hogyan tovább, mi lesz jövőre?

A jelenlegi serdülőcsapatban van helyük, hiszen a serdülőktől is átkerül pár játékos az ifibe. A két csapat összeolvadásával egy nagyon erős serdülőcsapatot tudunk összeállítani, amelyet ennek a győzelemnek és a serdülő csapatunk 4. helyezésével karöltve, talán elindíthatunk a másodosztályba. Az már egy erősebb bajnokság, nagyobb erőpróbák elé állítják a fiúkat. Több és erősebb csapattal találkoznak a bajnokságban. Bízom benne, hogy ezt az akadályt is olyan könnyedén megugorják a fiúk, mint ezt az évet.

Legyen így, mi nagyon gratulálunk és drukkolunk a fiúknak!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)