Történelmi pillanat tanúi lehetünk a Népligetben!

Vannak olyan pillanatok, amikor a lelátóról érkező segítség és támogatás mindennél többet számít. A Hajdúnánás ellen szombaton a bajnokság utolsó előtt fordulójában a Szent István-OTP játékosai, a csapat számára pont ilyen, nagyon komoly szurkolói segítségre van szükség. A Szenti női kézilabdásai ugyanis az első osztályba való feljutás küszöbén állnak a bajnokságban és két fordulóval a vége előtt egy nehéz mérkőzést játszanak.

Ferencvárosiak, volt és jelenlegi Szent Istvánosok, kézilabdát szeretők, Szenti-drukkerek:

Gyertek szurkolni szombaton 17:00 órakor a Népligetbe, mert NB I-be juthat női kézilabda-csapatunk!

Csupán egy pontra van szüksége a Szent István-OTP női kézilabda-csapatának, hogy megszerezze a másodosztály keleti-csoportjában a bajnoki címet, de egy komoly ellenféllel szemben kell megtenni a fontos lépést, így:

Mindenkire, aki kötődik a kerülethez, az iskolához, a klubhoz és a kézilabdához, nagy szükségünk van!

Soha ilyen lehetőség előtt nem állt egyesületünk, amely lépésről-lépésre haladva, a Szenti-modellhez híven az iskolára támaszkodva jutott el előbb az előző idényben a bajnoki bronzéremig, most pedig a bajnoki cím megszerzésének kapujában áll.

Országosan eddig csak egy csapatnak sikerült hasonló, Budapesten azonban nem tudunk arról, hogy középiskolai háttérrel rendelkező egyesület korábban a magyar kézilabdában eljutott egy ilyen nagy siker lehetőségéig. Éppen ezért minden mozdulat, lövés, védés, edzői tanács, taps a lelátón, zászló a kézben és a felcsattanó Hajrá Szenti! mondat, kiáltás – rengeteget számít!

Györfi János:
Gyakorlatilag egy csoda kapujában állunk!

Györfi János, Európai-mesteredző, a Szent István-OTP vezetőedzője is azzal kezdte, amikor kérdeztük, mit jelent ez a mérkőzés a csapatnak, hogy csoda, ami történik ebben az idényben a csapata körül.

„A múlt heti nyíradonyi győzelemmel megteremtettük a lehetőségét annak, hogy eldöntsük a bajnokság sorsát. A Hajdúnánás jelentős játékerővel rendelkező csapat, de a keleti-csoport kiegyensúlyozottságáról már sokat beszéltünk. A Kecskemét ellen is vert helyzetből fordítottak, tehát tisztelni kell ellenfelünket. A játékosaim számára az is fontos feladat, hogy egy nagy győzelem után hazai pályán ne menjenek bele kisebb figyelemmel ebbe a találkozóba. Ezt meg kell oldanunk! A lányaim tudnak olyan elemeket hozni, amivel képesek eldönteni mérkőzéseket. Fontos kiemelnem, hogy az iskolánkért is küzdünk most szombaton, mivel játékosaink több mint fele – ahogy ez jellemző volt erre az egyesületre a múltban is – a Szent István Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégium tanulója volt. Gyakorlatilag egy csoda kapujában állunk! Hosszú évek alatt szükség volt Nádori Pál, Sényi Imre vagy éppen Bognár László szakosztályvezető megalapozó munkájára, de mos eljutottunk oda, hogy az NB I-be emelkedhetünk és a Győri Audi ETO-val, a Ferencvárossal vagy a Siófokkal találkozhatunk. Ez valóban egy kiemelkedő pillanat és nem tudok elképzelni olyan problémát, ami megakadályozna bennünket a győzelemben. Nincs más út!  

Segítsük ebben a lányokat május 11-én szombaton délután 17:00 órától a népligeti Építők-sportcsarnokban. Hajrá Szenti!

Leave a Comment

(required)

(required)