II. Patonyi László U11-es utánpótlás emléktorna

Budapest, 2019. február 23.

Patonyi László 1967-ben lett iskolánk tanára, 1974-től pedig haláláig (2004) igazgatóhelyettese. A tanítás mellett a sport elkötelezett híve volt, a labdarúgás iránti szenvedélyével minden diákot a sportra, a sport által nevelt. Jelmondata: Egészséges testben egészséges lélek! Iskolánk csapataival külföldi tornákon is szerepelt a világ számos pontján. Több NB I-es és válogatott labdarúgó került ki a kezei közül. Emberként is méltó példa mindenki számára. Iskolánk csarnokát – amelyet 2011-ben adtunk át – róla neveztük el.

A Patonyi László Sportcsarnok adott otthont a II. utánpótlás emléktornának. A hivatalos megnyitón Héray László, iskolánk korábbi tanulója és a Labdarúgó Szakosztály vezetője mondott pár szót bevezetőként, majd a gyermekek megtapsolták a szülőket, a szülők pedig a gyermekeket. Ezután kezdődtek a mérkőzések, melyen 7 csapat vett részt és minden egyesület játszott a másik 6 klub együttesével. Bár az eredmény másodlagos, természetesen mindenki gólt szeretett volna rúgni és megnyerni az adott találkozót. A nap jó hangulatban telt, láthattunk sok-sok ügyes, vidám gyermeket, megmozdulást, pazar gólokat. A gyerekek élvezték is a játékot, és talán ez a legfontosabb. A nap zárásaként Szakosztályvezető úr értékelte a látottakat, és Harmath Zsolt igazgató úr segítségével átadták az okleveleket és a díjakat.

A végső sorrend:

1. FTC
2. II. Ker. UFC
3. Újbuda FC
4. Érdi VSE
5. Tiszadob SE
6. ASR Gázgyár
7. Szent István SE

A legjobb kapus: Bálint Zalán (Újbuda FC)
A legjobb játékos: Sáfár Lili (ASR Gázgyár)
A gólkirály: Balogh Áron (II. Ker. UFC)

Ferenczy György, Feró bá’

Makrányi Sándor ötlete nyomán hagyományteremtő céllal átadásra került a Patonyi László életműdíj, melyet ezúttal Ferenczy György vehetett át. Feró bá’ korábban 8 évet töltött iskolánkban és Patonyi László, a Főnök segítőjeként edzette iskolánk tanulóit. Feró bá’ az ifi B edzője volt – Patonyi tanár úr az ifi A trénere – és túlzás nélkül mondhatjuk, hogy bejárták a világot Norvégiától Rio de Janeiron át Ausztráliáig, és sok sikert elérve öregbítették iskolánk hírnevét. Feró bá’ korosztályából és a keze alól került ki pl. Sebők Vilmos, ma már 52-szeres magyar válogatott labdarúgó. Feró bá’ jelenleg az ASR Gázgyár U11-es csapatának edzője Szél Sándorral. Meghívásunkra azonnal igent mondott, megtiszteltetésnek érezte és emlékekkel telve, olykor elérzékenyülve mesélt a nálunk töltött évekről, a világjárásról és Patonyi tanár úrral közös munkájáról. Elmondása szerint, ha annak idején nem csábítja el a Fradi, akkor a mai napig iskolánk gyermekeinek edzője. Az általa irányított csapat fotói is megtalálhatók a csarnok előterében lévő nagy üveges vitrinben a sok emlék és trófea között.

Patonyi László életműdíj
Patonyi László életműdíj elismerő oklevél

Köszönjük a szülők segítségét, Makrányi Sándornak pedig a fantasztikus szervezést és a lebonyolításban való közreműködést!

Köszönjük mindenkinek, hogy jelenlétükkel emelték a rendezvény színvonalát! Jövőre Önökkel/Veletek ugyanitt!

Fotógalériánk a rendezvényről megtekinthető facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/pg/szentisvanlabdarugose/photos/?tab=album&album_id=769232380116821

Hajrá, SZISE!

Fotók: Daru Andrea

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)