A Kispest elleni győzelem erőt kell, hogy adjon!

Nagyon lentről indulva, taktikailag fegyelmezetten váltva és nagy hátrányból fordítva, összességében pazar hajrával nyert a Kispest ellen a Szenti a tavaszi nyitányon!

Női kézilabda NBI/B, kelet:
Szent István-OTP – Kispest NKK 26-25 (10-13)

A Szenti gólszerzői: Schneider Éva 9, Aron Andrea 6, Balog Beáta 2, Horváth Gréta 2, Smid Eszter 2, Tobak Luca 2, Ujvári Dorottya 2, Vajda Luca 1

Aki nem látta a meccset, az a végeredményből kiindulva esetleg azt gondolja, hogy „csak” egy szoros összecsapást játszott a két csapat a Népligetben szombat este. Aki azonban látta a találkozót – vagy a jegyzőkönyvet -, tisztában van vele, hogy bizony a Szenti a feneketlen kút mélyéről kellett, hogy visszakapaszkodjon egy roppant peches kezdés után. A hazai csapat, a Szent István-OTP mezhúzás miatt kettős emberhátrányba került a rangadó elején. Ez valamint a nyitott védekezés határozatlansága a Kispestieket tolta meg, de alaposan. 3-0-ra, 5-2-re, majd a 20. percben 12-5-re is vezetett a Kispest NKK Endo Service a Szenti ellen. Az utolsó 10 percben azonban a hatosfalas védekezésre visszaváltó hazai együttes elkezdett határozottabban, keményebben és főképp pontosabban, tehát jobban kézilabdázni. A félidő záró harmadát 5-1-re hozták a lányok, így egy fokkal jobban festett a helyzet az első 30 perc után.

Györfi János a találkozó után azt mondta: „A szünetben mondtam a lányoknak, nem lesz baj. A játékrész végére megjött a játékunk, látszott, hogy nem hiába gyakoroltunk olyan keményen a felkészülési időszakban. Akkor már nem aggódtam annyira, de az eleje valóban ijesztő volt. Azt gondoltam, ha innen nyerni tudunk, akkor tavasszal bármire képesek lehetünk.”

Persze, semmi sem egyszerű. A második félidőt is a Kispest kezdte jobban, de 14-18 után már a Szenti volt a jobb csapat a pályán. A 49. percben már a lányok vezettek, jobbára két találattal. Azért volt még kanyar a történetben, hiszen 3 perccel a vége előtt egyenlített -2-ről a Kispest, de jött Tobak Luca és Sziszi 1-1 gólja, így utána már csak egy teljesen hihetetlen módon a kapus kezébe elpasszolt labda miatt kellett izgulni közte egynél az utolsó másodpercekben. Igazságtalan lett volna, ha egyenlít a vendégcsapat, mert óriási erőről tett tanúbizonyságot a Szent István-OTP ezen a mérkőzésen.

Ezúttal is a CSAPAT győzött! A hatosfalas védekezése jól működött, Aron Andrea vezér volt, Schneider Éva sok gólt lőtt, Mátéfi Dalma csereként beállva jól védett és hatalmas erőről tettek tanúbizonyságot a lányok. Gratulálunk!

A Szent István-OTP 2018/2019-es NBI/B-s női kézilabda együttese (Fotó: Vidor Gergely)

Két érdekesebb eredmény a 12. fordulóból:

PC Trade Szeged – Vasas SC 31-25 (17-12)

Szentendre – Göd 15-29 (10-17)

 

Az NB I/B kelet élcsoportjának állása: 1. Szent István-OTP 20 pont 2. Göd 19 3. Hajdúnánás 18 4. Vasas 16…

 

 

Leave a Comment

(required)

(required)