Legyen jó előjel: Kitüntetéssel rajtolt a tavaszi idény

Az év U18-as ferencvárosi sportolója díjat vehetett át tegnap este Mátéfi Dalma, a Szent István-OTP női kézilabda-csapatának fiatal kapusa. Mindez a tavaszi idény, az NBI/B keleti csoportjának tavaszi rajtjának előestéjén, a Kispest elleni szombaton este hatkor kezdődő bajnoki felvezetéseként történt.

Vegyük ezt remek előjelnek, egyben gratulálunk Dalmának, aki a kézilabda mellett a strandkézilabdában is alaposan kitett magáért a válogatott tagjaként.

Az ünnepélyes átadáson ott volt a Szenti teljes csapata, Györfi János vezetőedzővel és Bognár László szakosztályvezetővel kiegészülve. Ez kihasználva kérdeztük meg a mestert, hogy miként várja a tavaszi rajtot.

A Szent István-OTP ez első helyen áll a pontvadászatban, ami egyértelműen komoly lehetőség. Igaz azt is tudjuk, hogy a szombat este 18:00 órakor kezdődő Kispest elleni meccs időpontjában már az egy találkozóval többet játszó, pénteken este Balmazújvárosban győztes meccset vívó Hajdúnánás átvette a vezetést a tabellán, de csak pontazonossággal. A Göd és a Vasas 1-1 ponttal lemaradva következnek a sorban, tehát mondhatjuk: Nagyon kemény tavasz vár a lányokra és nehéz ellenfelekkel szemben kell megtartani az elsőséget. Persze, így volt ez ősszel is. De mit mondott Györfi János, miként várja a tavaszi folytatást a Szent István edzője?

„Jelentős munkát végzett a csapat az elmúlt időszakban. A másfél hónapos közös felkészülés többrétegű volt. A védekezésünk letisztult, a támadásunk felgyorsult és kiszélesedett, a szerepek tisztázódtak a csapaton belül és a felállásokban tudják a lányok, hogy mit várok el tőlük. Az is tisztázásra került, milyen területen kell a játékosaimnak alkotniuk az előttünk álló összecsapásokon.

Minden feltétel adott az eredményes szerepléshez. A fő célunk az volt, hogy a meccs közbeni formaingadozást, a hullámzást elkerüljük a teljesítményben. Ehhez növelni kellett a fegyelmet, az edzésintenzitást, de úgy gondolom, hogy a Kozármisleny, NEKA, Eger és végül csütörtökön a Ferencváros fiú ifi csapat elleni forma azt mutatta, hogy képesek leszünk az elvárásoknak megfelelni. A Fradi ellen, régi barátom Bari-Nagy Lajos csapat ellen játszottunk legutóbb és a fiúk gyorsasága, keménysége sokat segített úgy gondolom.

Az elmúlt hetekben voltak olyan dolgok, amiket meg kellett oldanom, de ezt a szakosztályvezetés segítségével meg is oldottuk. Innentől mindnek tudja, csal az akaratán múlik a forma. Az ellenfelek nagyon jók, sokat igazoltak, készülnek ők is a bajnokságra. Azonban fontos tudni, hogy az Szenti-modell, az iskola története, Nádori Pál emléke megköveteli tőlünk, hogy tavasszal ebben a kemény pontvadászatban a lehető legjobbunkat nyújtsuk. Egyértelműen ezt várom már most, a Kispest NKK elleni rangadón is.”

Györfi János mellett mi is várjuk a mai mérkőzést és a jó játékot. Az első fordulóban ősszel vereséget szenvedett csapatunk mostani ellenfelünktől. A cél egyértelmű, le sem kell írni!

Hajrá Szenti!

Várunk mindenkit ma este a Népligetbe.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)