A jövő hét kicsit sűrű lesz

Ez a hét mérkőzés mentesen telik a Szent István-OTP női felnőtt kézilabda együttese számára. Október első hetében viszont felgyorsulnak az események, mert két meccs is vár majd a lányokra. 

Elsőként, jövő szerdán este a Magyar Kupa 2. fordulójában a Kispest NKK csapatával találkozunk. Ezt követően október 7-én vasárnap az NBI/B 3. fordulójában az első osztályból az előző idény végén kiesett Vasas SC gárdájával mérkőzünk meg. Egyik meccs sem lesz könnyű!

A női Magyar Kupában a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, így fontos, hogy a lányok sokkal összeszedettebben álljanak ki a kispestiek ellen, mint a bajnokság nyitó mérkőzésén. A rossz emlék már megvan, most jöhet a jó. Adott a lehetőségünk arra, hogy ne csak megmutassuk, valóban hogyan tudunk kézilabdázni, de ki is ejtsük a Magyar Kupából a piros feketéket. Nem egyszerű feladat, hiszen ellenfelünk a bajnokságban eddig mindkét meccsét megnyerte, természetes a nagy önbizalom, ezt kellene most nekünk kicsit megrendítenünk.

A Szent István-OTP csapata a bajnokság harmadik mérkőzését az NB I-ből kiesett nagymúltú Vasas együttesével játssza.

Mit tudunk erről a csapatról? A tavalyi bajnokság nem sikerült túl fényesen számukra, miután az idényt egy döntetlennel és egy megnyert találkozóval, három ponttal zárták. De ez ne tévesszen meg senkit!

A mostani idénykezdetük ezzel szemben sokkal magabiztosabbra sikerült. A nyitófordulóban megadták az alaphangot és egy híján negyven gólt szereztek a szegediek ellen, így a végeredmény: Vasas – PC Trade Szeged 39-24 lett. Leírva is kemény, egyben figyelmeztető számunkra, hogy az angyalföldiek ellen a védekezésben nincs és nem lehet pardon! A Vasas a második mérkőzését is megnyerte a bajnokságban, az egyik nagy riválisát, az NB I-ből szintén kieső Kecskeméti NKSE gárdáját sikerült idegenben legyőznie 25-32-re. Imponáló eredmények, a legjobb formánkra lesz szükségünk és a csapat igazi egységére, keménységére. Másképp mondva, ezt a sorozatot kellene nekünk megállítani október 7-én vasárnap az Elektromos csarnokban, a 18 órakor kezdődő mérkőzésen.

Szükség lesz a szurkolásra is. Hajrá Szenti!

 

 

Leave a Comment

(required)

(required)