Küzdöttünk, de nagy csatában vesztettünk

A Szent István-OTP csapata szombat este az NBI/B keleti csoportjában, a 25. fordulóban szép játékkal, de a második félidőben kicsit visszaeső játékkal elveszítette az év utolsó rangadóját a PC TRADE Szeged ellen.

  • Női kézilabda NBI/B Keleti csoport, 25. forduló
  • Építők Sportcsarnok, Budapest -100 néző
  • Szent István-OTP – PC TRADE Szeged  27-35 (17-17)
  • A Szenti góllövői: Vajda Luca 8, Horváth Gréta 6, Szerző Regina 5, Drávai Gyöngyi 4, Pánczél Petra 3, Tobak Luca 1.

Nagyon készültek a lányok erre a mérkőzésre, igyekeztek bebizonyítani, hogy a dobogón a helyük. Okosan és kiegyensúlyozottan játszottak a szegediek ellen. Az első félidő 4. percében már 7-4-re vezettünk. Mi diktáltuk a tempót, a saját játékritmusunkkal tudtuk irányítani a mérkőzést. A félidő 21. percében már látszott, hogy a csapatunk elfáradt, az ellenfél kiegyenlített. (12-12).

A szegedi együttes sajnos szépen araszolgatott felfelé, a 26. percben már háromgólos előnyre tettek szert, ekkor 14-17-re állt a mérkőzés. Az első játékrész utolsó 4 percében szépen játszva azonban egyenlítettünk (17-17). Tettük mindezt olyan lendülettel, hogy a rivális gárda egyetlen gólt sem tudott szerezni ebben az időszakban.

Ez a rangadó akkor lett volna sikeres, ha most kivételesen harminc percig játszották volna ezt a mérkőzést!

A második félidőre elfáradtak a fiatal játékosaink. Itt már komolyan érezhetővé vált a rutinos játékosok hiánya. A második félidő 9. percéig egyetlen gólt sem tudtunk lőni, az ellenfél átvette az irányítást és elhúzott 18-25-re. Itt ismét magunkra találtunk, innentől kezdve felváltva estek a gólok, de kiegyenlíteni már nem tudtunk, csak a gólkülönbséget lehetett csökkenteni. A második félidő első egyharmadában elszenvedett filmszakadást már nem tudtuk behozni, így a végeredmény 27-35 lett.

Azonban azok a szurkolók, akik eljöttek és a személyesen támogatták a csapatot, megkapták azt a szép kézilabdajátékot, amit ígértünk. Nehéz ellenféllel szemben nagy csatában vesztettünk.

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)