Ha nincsenek tervek, nincs jövő!

A jövőkép minden ember számára  fontos. Egy fiatal és aktív sportoló nem tud hatékonyan dolgozni, ha nincs markáns elképzelése jövőjéről. Utánpótlás csapatunk játékosaival beszélgettünk a személyes jövőképükről.

André Ilona az ificsapat  jobbszélsője és a felnőtt együttes kerettagja, akivel arról beszélgettünk, mik voltak a fontos döntési pontok eddig az életében.

Nagyon erős, balkezes gyerek voltam, ebből kifolyólag soha nem játszottam a saját korosztályomban. Egyik meghatározó döntésem az volt, hogy 2017-ben átjöttem a Szenti csapatához, itt megtaláltam a helyem. Nem titkolt vágyam és célom, hogy NB I-es játékos legyek, amely ennél a csapatnál nem elérhetetlen cél. A másik nagyon jó döntésem az iskolám kiválasztása volt. Szerettem az Abigél című regényt, titkon olyan iskolába vágytam, amelyik hangulatában visszaadja azt a klasszikus internátus iskola érzést. Amikor a felvételi vizsgámat írtam, végighaladtam a Sztehlo Gábor Gimnázium folyosóján és rögtön tudtam, hogy itt a helyem. Jelenleg tizenegyedikes vagyok, de már vannak terveim a jövőre nézve is. Szeretnék az embereken segíteni, pszichológiát akarok tanulni. Az is megfordult a fejemben, hogy a kézilabdát és a pszichológiát, miként tudnám ötvözni, de ez még terv a tervben, korai lenne erről beszélni…

Majoros Eszter átlövő, érettségi előtt áll és tele van tervekkel, de megvalósított álmokkal is.

Tizenkét évesen, viszonylag későn kezdtem el kézilabdázni, Csenki Csilla vezetőedzővel két éve érkeztem a csapathoz. Meccsnapon kávéval a kezemben nézem vissza a mérkőzéseket. A BL-mérkőzéseket többször is végignézem, ebből mindig sokat lehet tanulni és egyben nagyon motivál. Szerettem volna mindig a játékvezetői oldalt is kipróbálni, így elvégeztem a szövetség által meghirdetett bírói tanfolyamot, amelyet már be is fejeztem. Jelenleg serdülő és gyermek bajnoki mérkőzéseken fújok. Sokat segít ez a tudás akkor, amikor játékosként állok a pályán. Nem okoz nehézséget számomra , hogy tanulnom és edzenem is kell egyszerre. Ez akarati kérdés, így alakítottam ki az életemet, rosszul érezném magam, ha kihagynék egy edzést. Gazdálkodás és menedzsment szakra jelentkeztem, nyelveket tanulok, még másoddiplomaként a gyógypedagógia sincs kizárva. A csapat célkitűzése természetesen az, hogy megnyerjük a bajnokságot, de többet beszélgetünk arról, hogy van két fontos meccsünk és azt kell okosan nagy erőbedobással megnyernünk,. Amennyiben ez sikerül, meglesz az igazi cél is.

Forgács Petra balátlövő, nemcsak itt játszik, itt is tanul a Szentiben. Nem tudja elképzelni az életét sport nélkül. Erről mesél nekünk.

 Azt hiszem mindig nagyon fontos lesz az életemben a sport. Az iskolában is sporttagozatos vagyok és a sporthoz közeli hivatást szeretnék választani. Nem biztos, hogy az érettségi után rögtön egyetemre megyek, először sportmasszást szeretnék tanulni, utána edző szakra jelentkezek. Jelenleg a legfontosabb, hogy bajnokságot nyerjünk a lányokkal. Az előttünk álló meccsekről sokszor szoktunk beszélgetni. Nagy a bizonyítási vágy bennünk, meg akarjuk mutatni, hogy nem csak el tudunk jutni az NB I-be, hanem egyenesen odavalók vagyunk! Ezt kell elhinnünk, akkor nem lesz baj.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)