Vereség a rangadón

Elveszítette az egriek elleni rangadót a Szent István-OTP. Olyan mérkőzést játszott a találkozó előtt második helyezett csapatunk, amelyen a jobb csapat megérdemelten nyert, és a jobb csapat az Eszterházy KESC volt. A hatgólos hazai vereség több szempontból is fájó, de menni kell tovább, mert a bajnokságnak még messze nincs vége.

Az Eszterházy KESC egypontos előnnyel érkezett a Népligetbe, csapatunk otthonába, ahol több mint 200 néző volt kíváncsi arra a rangadóra, amelyen a Szenti egy sikerrel az első helyre léphetett volna előre a tabellán. Nos, ez elmaradt, annak ellenére is, hogy ősszel a Szenti idegenben magabiztosan verte az egri lányokat.

NB I/B, nők, kelet, 19. forduló
Szent István OTP – Eszterházy KESC 23-29 (14-16)

A Szenti gólszerzői: Vajda Luca, Tápai Szabina 6-6, Balog Bea 5, Tobak Luca, Szerző Regina 2-2, Drávai Gyöngyi, Horváth Gréta 1-1.

Az eredmény alakulása: 6. perc:1-2, 12. p.: 5-6, 18. p.: 7-10, 24. p.: 11-14, 36. p.: 17-18, 42. p.: 18-20, 48. p.: 20-22, 54. p.: 22-27.

Az eredmény alakulásából is kitűnik, hogy csak megközelíteni  tudta csapatunk a vendégeket, de a találkozón az egriek akarata érvényesült. A hatosfalas védekezéssel kezdő Szenti ellen 2-0-ra ellépett az összecsapás elején az Eger. Az ellenfél támadásit már az elején nem sikerült megszűrni. A folytatásban nagyobb is lett a különbség, Iván Emese és Sári Barbara elemében volt, miközben nálunk elmaradt a jó kapusteljesítmény, sem a kezdő Andrási Brigitta, sem az őt váltó Mátéfi Dalma nem tudott érdemi védéseket bemutatni.

Nem a mi meccsünk volt, ezt el kell ismerni. A második félidőre átálltunk nyitott védekezésre, ami szorosabb állást eredményezett, de sajnos ellenfelünknél Győrffy Alexandra a kapuban elkapta a fonalat, így egyre inkább nyílt az olló, ami oda vezetett, hogy a végjátéknak az egriek már megnyugtató előnnyel vághattak neki.  Tápai Szabina próbálta vállára venni a csapatot, de egyedül nem tudta megoldani a feladatot. A végjátékban még egy kettős előnynél lett volna esély a zárkózásra, de ez elmaradt.

Györfi János röviden értékelt: A tanulási folyamatunk egy jelentős állomása volt a mai meccs.

 

A 19. forduló eddig lejátszott meccseinek eredményei:

PC Trade Szeged KKSE – Nyíradony VVTK 27-23
Hajdúnánás SK – Gödi SE 26-41
Gyömrő VSK – Orosházi NKC 23-34

 

 

 

Leave a Comment

(required)

(required)