Szombati rangadó: Ez nem is állomás, ez főpályaudvar

Az első helyezett Eszterházy KFSC, tehát az egri főiskola női kézilabda-csapata látogat hozzánk a hétvégén. Valóban csúcsrangadóra kerül sor szombaton 5 órakor a Népligetben, ahová mindenkit nagyon várunk, mert kell a támogatás a lányoknak ezen a történelmi mérkőzésen.

Hosszú kitartó munkával a Szent István-OTP megteremtette a lehetőségét, hogy a csapat történetében egyedülálló módon fellépjen az NBI/B-ben az első helyre. Erre korábban nem volt példa.Az is fontos, és a gödi siker után elmondhatjuk, hogy ezt megelőzőleg korábban nem ért el 14 győzelmet egy idényben a Szenti, ráadásul csapatunk lőtte eddig a legtöbb gólt a bajnokságban. Mindez tény, ahogy az is, hogy ezeket az eredményeket, az ellenfeleket maximálisan tisztelve, a munkára koncentrálva és azt elvégezve érték el a lányok, érte el a csapat. Örök igazság a sportban, hogy mindig az előttünk álló feladatra szabad csak koncentrálni. Egy nagy rangadó előtt nem kell foglalkozni a múlttal, a jövővel, hanem magunkra kell figyelni. Persze említhetnénk, hogy ősszel sikerült nyerni Egerben, hogy a Szenti az elmúlt meccseken bizonyította, hogy képes elviselni a nyomást és a növekvő elvárásokat, ahogy azt is, hogy van szakmai tartalék az együttesben. Azonban tudjuk, tudni kell, hogy mindez csak akkor számít, ha szombat este minden játékos a valós tudását „le tudja rakni a parkettre”.

               Idézet a Kelly hősei című remek háborús filmből, Donald Sutherland zseniális alakításából

 

Tehát, mint a sprinter a rajt előtt, vagy a repülő a felszállópályán, következzen a teljes ellenőrzés.

Fejek? Rendben! Hit? Rendben! Tudás? Rendben, de fejlesztjük! Taktika? Titkos, de reméljük, eredményes. Összetartás? Rendben! Megmutatjuk? Igen!

Következhet tehát egy rangadó az első helyért, egy olyan csapat ellen, amely jó erőkből áll, női csapatuk több forduló óta vezeti a bajnokságot. Egyébként mind férfi, mind a női vonalon az elmúlt években példaértékűen, valóban szépen építkezik az Eger. Az Eszterházy modellje is erősen kötődik egy iskolához, egy felsőoktatási intézményhez és a városhoz. Sok ember együttes és magas színvonalú munkáját kiválóan jelzik az eredmények. De mi győzni akarunk!

Fontos leírni, hogy a bajnokságból a hétvégi találkozó mellett még hét meccs vár a csapatra. Tehát, amennyiben nyerünk, az remek eredmény, de a bajnokság még javában tart. Tehát ez is csak egy állomás, még akkor is, ha elég különleges állomás, szinte főpályaudvar komolyságú.

Aki szereti a csapatot és szorít a sikerünkért jöjjön el, legyen jelen szombaton a Népligetben. Fontos meccs következik.

Egy mottó a hétvégére: Erős akarsz lenni? Maradj nyugodt, figyelmes és alázatos. (Márai Sándor)

 

Hajrá Szenti!

 

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)