Komoly érdeklődés klubunk „tanulás és kézilabda” modellje iránt

Megtelt a felvételre várók sokaságával január 8-án hétfőn délelőtt a Siketek-sportcsarnok küzdőtere. A lányok a Szent István Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégiumba és a Szent István-OTP kézilabdacsapatába szeretnének bejutni. A fiatalokat és az érdeklődő szülőket Bognár László szakosztályvezető és Györfi János európai mesteredző köszöntötte a Nyílt Nap alkalmából.  

A gyerekek és a szülők számára talán újdonság volt, amit láttak és hallottak. Azonban számunkra, akik figyelemmel kísérjük „élőben” és ezen a honlapon a csapat, így az iskola mindennapjait egy  új, de működő és minőségi SZENTI modellről beszéltek női kézilabda-csapatunk vezetői. A Györfi János és Bognár László által felvázolt modell ereje a magas szakmai minőségben, a pedagógiai és neveléstudatosságban valamint az erkölcsi tartás fontosságában lelhető fel.

 

 

A felvételi nap alkalmából bemutatásra kerültek a kézilabda-csapat szakmai stábjának tagjai: Sényi Imre kapusedző, aki több kapusgenerációt nevelt fel és közülük sokan a válogatottságig és az első osztályig jutottak; Keszler Katalin a serdülők edzője és Paic Róbert szakedző, aki jelenleg oktatói és sporttudományi pályáján is kiemelkedő teljesítményt nyújt.  A SZENTI felnőtt csapatának tagjai készséggel segítettek a nap lebonyolításban, mert tudták, hogy a másik félnek mennyire fontos, hogy lássak játékukat, testközelből megismerhessék képességeiket. Persze a jelenlét egyben jelzés is volt az érdeklődők felé, hogy a csapat és a kézilabda-szakosztály tagjai szeretettel várják a tanulni és fejlődni vágyókat. A kérdésekre biztatóan és segítőkészen válaszoltak a lányok, hiszen közülük többen régebben, de sokan még jelenleg is az iskola falai között tanulnak.

A fiataloknak olyan – a kézilabdát kedvelők és ismerők körében ismert – kiválóságok tartották a bemelegítést, mint Kovacsicz Mónika vagy Tápai Szabina.

A kondicionális és technikai feladatokat nagy lelkesedéssel és ügyesen végezték az érdeklődő lányok. A rendezvény gyorsan és gördülékenyen haladt. A felvételre vágyó fiatal kézilabdások örömmel álltak össze egy közös képre. Remélhetőn nagy számban jutnak be az iskolába és a SZENTI korosztályos csapataiba is, segítve ennek az értékes modellnek az erősödését, emelkedését!

 

Információ: http://www.sztistvan-kozg.sulinet.hu/root/

 

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)