Tervek és célok, egy fiatal kapus jövőképe

A Szent István-OTP csapatában az utánpótlás-nevelés, a tehetséggondozás is fontos, nem elsősorban az eredmények hajszolásáról szólnak a mindennapok. A legfőbb cél: a fiatalok minőségi korosztályos képzése. Ebben az együttesben Györfi János mesteredző sok fiatal játékosnak ad lehetőséget a szereplésre. Mátéfi Dalmával beszélgettünk, aki a Szenti fiatal kapusa, jelenleg 11. osztályos tanuló, de korát meghazudtolva már komoly tervei vannak az elkövetkező évekre.

Hogyan képzeled el a jövődet? 

Abban bizonyos vagyok, hogy az életemet elkövetkező időszakban,a kézilabda fogja kitölteni. Érettségi után, persze szeretnék tovább tanulni, de kézilabda nélkül nem tudnék egészségesen élni. Nagy terveim vannak: az a vágyam, hogy kezdő kapus legyek, NBI-ben játsszak, el szeretnék jutni egészen a válogatottságig. A továbbtanulásnál már nincs ennyire kikristályosodva, mit szeretnék: Gondoltam már a Testnevelési Egyetemre, de érdekelne az óvónő képzés is, mert akkor az élet egy teljesen más oldalát is megismerhetném. Szerencsére még van egy évem az érettségiig, így ezen a téren még gondolkodhatok egy kicsit.

Ha nem kell ennyire előretekinteni, csak a tavaszi időszakra, akkor mit látsz?

Nagyon sokat edzek. Szeretném kihozni magamból a maximumot. Minden segítséget megkapok a mestertől, a kapusedzőnktől Sényi Imrétől, és el kell mondjam, hogy Gercsó Nórival egy csapatban lenni nagyszerű érzés. Rengeteget segít, mindenben mellettem áll, nagyon inspirál. Nekem Ő a példaképem. A támogatói légkör mindenhol jelen van. Az idősebb játékosok odafigyelnek a fiatalokra, segítik őket, nincs széthúzás.

Ha csak a hétvégi meccsig nézünk előre?

Mindent megteszünk, hogy jól szerepeljünk. Olyan sokszor végigvettük már, hogy miben kell javulnunk, mire kell figyelnünk, hogy nem lehet gond. A felkészülési tornákon összeraktuk a csapatot. Egy kicsit ugyan megbontotta az egységet Kovacsicz Mónika távozása, de igyekszünk befoltozni a hézagot és vasárnap az elmúlt hetekből merítve és megerősödve kiállni Gyömrő együttese ellen.

Bízzunk abban, hogy minden úgy lesz, ahogy Dalma mondja! Nagyon szurkolunk a csapatnak! Hajrá Szenti! Hajrá Dalma!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)