A tisztelet természetes, de megilletődöttségnek nincs helye a Győr ellen!

Múlt hét csütörtökön a Szent István SE- DVSC mérkőzéssel indult el a magyar női kézilabda NB I, a K&H Liga őszi idénye. Most a világ legjobb női kézilabda klubcsapata, a Győri Audi ETO vár ránk! Üdvözlünk mindenkit az első osztályban!

A múltheti meccsbeszámolóból kiderül, a vezetőedzői elvárást a lányok maradéktalanul teljesítették, mert lépést tudtak tartani a náluk sokkal rutinosabb csapattal és szépen kijátszották a hosszú lefolyású támadásokat. Mindenki koncentrált és igyekezett a maximumot kihozni magából. Volt egy előre megbeszélt bűvös szám, ez a tízgólos vereség, ennél nagyobb különbséggel nem szerettek volna kikapni a lányok a debreceni együttestől. Ez is sikerült is, miután 33-24 lett a vége az előző pontvadászatot hatodik helyen záró DVSC ellen.

Aki kilátogatott Monorra a SZISE első K&H női liga mérkőzésére
– reméljük, egyre többen választanak minket -, láthatta, ahhoz, hogy a lányok megmutathassák a játéktudásukat, kellett két olyan kapusteljesítmény, amely színvonalát tekintve valóban NB I-es volt. A csapatban voltak jó egyéni teljesítmények, de feltűnő volt két hálóőrünk meggyőző formája.

A kezdőkapus Gercsó Nóri végig jól összpontosítva védett, majd 45 perc alatt 10 komoly hárítása is volt. A cserekapusként beálló Mátéfi Dalma a fennmaradó időben szintén nagy formában volt, 5 ziccernél is jól állta a labda útját.

Gercsó Nórival beszélgetünk az első mérkőzés után és a második megmérettetés előtt, ami a címvédő Győri Audi ETO KC gárdája elleni összecsapás lesz pénteken, 18.00 órakor a Győri Audi Arénában.

Mi járt a fejedben a mérkőzés előtt és alatt, érezted, hogy jól fog menni a játék?

Nagyon készültünk az ütközetre, mindenki izgatott volt. Bennem is volt egy meccsdrukk, az mindig jót jelent, mert doppingol. Jól sikerült a bemutatkozásunk, amit gyakoroltunk, élesben is tudtuk használni. Ahogy beszéltünk már sokszor , számunkra ez az idény az igazi mélyvíz, de most elkezdtünk úszni. Nagy élmény a SZISE-vel az NB I-ben játszani, védeni. A cél persze az, hogy pár együttes ellen szerezzünk pontokat, de a pénteki meccs nem ilyen lesz, az biztos. Itt a tisztes helytállásra koncentrálunk és örülünk, hogy ezt a meccset el tudtuk érni. Büszkeséggel tölt el.

Miként értékeled, hogy Dalma milyen sikeresen szállt be a meccsbe?

Jó kis csapatot alkotunk együtt a háló előtt. Annyira tudunk egymásért izgulni, hogy az ellenfél nem is látja, de ha én állok a kapuban, lélekben Dalma áll mellettem. Dalma mellett pedig ott védek én is, még ha szabad szemmel nem is látszik.

Mit vársz a pénteki mérkőzéstől?

Lehet fokozni az izgalmakat! Győr ellen játszani vendégcsapatként, elképesztő történet. Ha taktikailag a meccs végéig fegyelmezettek tudunk maradni, kapkodás nélkül, ahogy a múlt héten, már büszkék lehetünk magunkra. Még nem hangzott el bűvös szám, amit különbségként pénteken tartanunk kellene, de sejtem, érthető okokból most nem is lesz ilyen. A Bajnokok Ligája és a K&H női kézilabda Liga címvédőjével szállunk szembe, szinte hihetetlen, hogy idáig eljutott az együttesünk. Nagy szükségünk lesz a mi nagyszerű drukkereinkre, szeretnénk, ha a helyszínen támogatnának minket. Cserébe azt tudom ígérni nekik, mi mindent megteszünk, hogy egy izgalmas mérkőzést láthassanak. Végig küzdünk és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy bebizonyíthassuk, van keresnivalónk az első osztályban. Hogy ez mekkora különbséget jelent, ki fog derülni.

Történelmi mérkőzés következik, egy – nem mellékesen – történelmi csapat ellen. A tisztelet természetes, de a pályán megilletődöttségnek helye nincs! Hajrá, SZISE! Hajrá, lányok!

Fotók: Daru Andrea

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)